Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 15 Φεβρουαρίου 2012

ΔΠΔΓ: ποιος κατέστρεψε τα στοιχεία για την εμπορία οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο;

ΔΠΔΓ: ποιος κατέστρεψε τα στοιχεία για την εμπορία οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο;

Κρίσιμα στοιχεία που αφορούν την εμπορία οργάνων που ασκήθηκε κατά των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου είχαν συλλεχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔΓ).

Καταστράφηκαν κατόπιν εντολής της Κάρλα ντελ Πόντε, όταν ήταν Γενικός Εισαγγελέας. 
Αυτό επιβεβαιώνει το γραφείο του διαδόχου της Σερζ Μπράμερζ. Η Κάρλα ντελ Πόντε είχε βοηθήσει, ωστόσο, να αποκαλύψει το έγκλημα, στο βιβλίο της που δημοσιεύθηκε το 2008.
Σε μια συνέντευξη που έδωσε αυτή τη εβδομάδα στο σερβικό περιοδικό Nedeljnik , η Κάρλα ντελ Πόντε δήλωσε ότι την έρευνα που ήθελε να διεξάγει για το εμπόριο οργάνων που αποδίδεται στον ΑΣΚ (UÇK) είχε «μπλοκαριστεί» από το ΝΑΤΟ. Θρήνησε την «έλλειψη πολιτικής βούλησης» για να προχωρήσουν σε αυτό το θέμα.
Η Κάρλα ντελ Πόντε αναφέρει συγκεκριμένα ότι «πολλές πιέσεις» την εμπόδισαν να ξεκινήσει μια έρευνα το 2004 με βάση μιας έκθεσης που ανέφερε ήδη τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο περίφημο «Κίτρινο Σπίτι».  
Διαβεβαίωσε ότι η καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων διατάχθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώση της.
Ωστόσο, το γραφείο του Σερζ Μπράμερζ, Γενικού Εισαγγελέα του ΔΠΔΓ ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από την Κάρλα ντελ Πόντε, δήλωσε ότι οι βασικές αποδείξεις που είχαν συγκεντρώσει οι ερευνητές του δικαστηρίου έχουν όντος καταστραφεί το 2005, με τη συγκατάθεση της Κάρλα ντελ Πόντε. 
«Ο Εισαγγελέας Μπράμερτζ πιστεύει ότι η απόφαση για την καταστροφή αυτών των αποδεικτικών στοιχείων ήταν λάθος, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει την εσωτερική απόφαση του δικαστηρίου».
Ο Σέρβος εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου Βλάντιμιρ Βούξεβιτς, δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τους υπευθύνους του ΔΠΔΓ τους λόγους για αυτή την καταστροφή, και του απάντησαν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το «κίτρινο σπίτι», αλλά και για τη Σρεμπρένιτσα είχαν καταστραφεί «σύμφωνα με την συνηθισμένη διαδικασία».

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube