REAL TIME |

Γενικά θέματα 24 Φεβρουαρίου 2012

Αφγανιστάν: Απετράπησαν επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις

Η υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέτρεψε σχεδιασμένες επιθέσεις με στόχο το προεδρικό μέγαρο και αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Καμπούλ.

Αξιωματούχοι του Εθνικού Διευθυντηρίου Ασφάλειας (NDS) συνέλαβαν τρεις ανθρώπους στην Καμπούλ, οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί σε περιοχές των φυλών στο Πακιστάν, είπε στους δημοσιογράφους στην αφγανική πρωτεύουσα ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Λουτφουλάχ Μασάλ.


«Σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας και τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ, το προεδρικό μέγαρο και το ξενοδοχείο Ariana, αλλά η NDS τους συνέλαβε», είπε ο Μασάλ.

Το ξενοδοχείο Ariana πιστεύεται ότι έχει γίνει κατάλυμα ανδρών της CIA. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι έχει μετατραπεί σε αμερικανική εγκατάσταση χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του προέδρου και την αμερικανική πρεσβεία.

Και οι τρεις συλληφθέντες ήταν Αφγανοί υπήκοοι και είχαν εκπαιδευτεί στην περιοχή Σπιν Ταλ του Ουαζιριστάν, στο βορειο-δυτικό Πακιστάν, από δύο διοικητές του δικτύου Χακάνι που συνδέεται με την αλ Κάιντα, είπε ο Μασάλ.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην πρωτεύουσα ενώ οι ύποπτοι αναζητούσαν σπίτι για να νοικιάσουν κοντά στους στόχους, δήλωσε ο ίδιος.Τον περασμένο χρόνο, έξι καμικάζι πραγματοποίησαν επίθεση με στόχο την αμερικανική πρεσβεία.

Οπως είπε ο Μασάλ, δύο από τους υπόπτους είναι φοιτητές στα τμήματα Γεωργίας και Μηχανικών σε πανεπιστήμια της Πάκτια και της Καμπούλ, ενώ ο τρίτος είναι λέκτορας στην ανατολική επαρχία Λογκάρ.

www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube