REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 14 Φεβρουαρίου 2012

Την πρότασή του για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου επαναφέρει ο Ρ. Κιόσια

Ο ακαδημαϊκός Ρετζέπ Κιόσια κατέθεσε εκ νέου την πρόταση για ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, δηλαδή να προσαρτηθεί το βόρειο Κόσοβο στη Σερβία και ως αντάλλαγμα να τεθεί η κοιλάδα του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, υπό τη δικαιοδοσία της Πρίστινας.«Νομίζω ότι αν επιθυμούμε οριστική λύση του ζητήματος του Κοσόβου, πρώτα απ’ όλα πρέπει να διευθετηθεί ένα εσωτερικό πρόβλημα.Αυτό συνεπάγεται να απαλλαχθούμε από τους Σέρβους στο βόρειο Κόσοβο και να αφήσουμε τους Σέρβους από το κεντρικό Κόσοβο, αν επιθυμούν να πάνε να ζήσουν στο βορρά.

Τότε το τμήμα αυτό να προσαρτηθεί στη Σερβία» δήλωσε ο κ. Κιόσια, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των Αλβανών του Κοσόβου, στην πύλη στο διαδίκτυο «Preseva Jone» μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Κοσόβου KTV.Ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση αυτή ο κ. Κιόσια, ο οποίος πρωτοστάτησε στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις οποίες τερματίστηκαν οι συγκρούσεις στο Κόσοβο το 1999, πρότεινε να προσαρτηθεί στο Κόσοβο η κοιλάδα του Πρέσεβο, περιοχή της νότιας Σερβίας, όπου είναι πλειοψηφία οι Αλβανοί.
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube