Γενικά θέματα 7 Φεβρουαρίου 2012

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά της κυβέρνησης του Ιράν και της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.Πιο συγκεκριμένα, με προεδρικό διάταγμα, ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε το «πάγωμα» όλων των οικονομικών συναλλαγών Ιράν-ΗΠΑ και της κυβερνητικής περιουσίας που βρίσκεται σε τράπεζες των ΗΠΑ.
Με το διάταγμα μπλοκάρονται και οι καταθέσεις της ιρανικής κυβέρνησης και των ιδρυμάτων του Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής του Τράπεζας, στο έδαφος των ΗΠΑ, υπέγραψε τη Δευτέρα ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός ηγέτης δικαιολόγησε την εφαρμογή νέων κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, αναφέροντας ότι τα ιρανικά ιδρύματα αποκρύπτουν τις κινήσεις λογαριασμών και άλλες τραπεζικές ενέργειες μεταξύ εταιρειών και πελατών, στους οποίους είχαν επιβληθεί διεθνείς κυρώσεις.

Πέραν των παραπάνω, ορισμένες μορφές των δραστηριοτήτων του Ιράν αποτελούν «απαράδεκτο κίνδυνο» για το «διεθνές χρηματιστικό σύστημα», δηλώνει ο Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Το Ισραήλ και οι κυβερνήσεις της Δύσης εκφράζουν όλο και πιο έντονα την ανησυχία τους ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ως πρωταρχικό στόχο την δημιουργία πυρηνικών όπλων, παρά τις διαβεβαιώσεις της Τεχεράνης ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει μόνο ειρηνικούς σκοπούς.
http://www.skai.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube