REAL TIME |

Weather Icon
Ινδία , Ιράν 4 Φεβρουαρίου 2012

Η Ινδία θα πληρώσει το ιρανικό πετρέλαιο με το 45% σε ρουπίες

Η Ινδία θα πληρώσει το ιρανικό πετρέλαιο με το 45% σε ρουπίες
Νέο Δελχί – το Ιράν έχει συμφωνήσει να λάβει το 45% των πληρωμών πετρελαίου της Ινδίας σε ρουπίες, οι οποίες θα μεταφερθούν μέσω τράπεζας στην Ινδία μη προσιτής από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, δήλωσε την Πέμπτη η εφημερίδα The Indian Express, χωρίς επικαλούμενη πηγή.

Και οι δύο χώρες επέλεξαν την τράπεζα UCO, με έδρα στην Καλκούτα (ανατολική Ινδία), για την πληρωμή μέρους του ετήσιου λογαριασμού της Ινδίας που υπολογίζεται σε 12,68 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η εφημερίδα. 
Ινδία πληρώνει σήμερα το 20% των εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου σε ρουπίες, ενώ το υπόλοιπο 80% καταβάλλεται σε ευρώ μέσω τράπεζας στην Τουρκία, της Turkiye Halk Bankasi.
Όμως το Νέο Δελχί που ανακοινώσε την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγοράσει πετρέλαιο από Ιράν, δήλωσε ότι φοβόταν αυτό το τουρκικό κανάλι να μη μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει το ιρανικό πετρέλαιο, λόγω των νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων που συνδέονται με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. 
Οι χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν την 23η Ιανουαρίου να επιβάλουν σταδιακό εμπάργκο άνευ προηγουμένου κατά του Ιράν και να πλήξει την κεντρική τράπεζα του ώστε να στραγγίξει τη χρηματοδότηση του πυρηνικού του προγράμματος. 
Το Ιράν είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας μετά την Σαουδική Αραβία, παρέχοντας περίπου το 12% των αναγκών αυτής του ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα. Η Ινδία είναι επίσης ένας από τους κύριους πελάτες του ιρανικού πετρελαίου με περίπου 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. 

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube