Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 10 Ιανουαρίου 2012

Βρετανία: Το Ισραήλ προετοιμάζεται στην ιδέα το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε ένα χρόνο

Βρετανία: Το Ισραήλ προετοιμάζεται στην ιδέα το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε ένα χρόνο

Το Ισραήλ προετοιμάζεται στην ιδέα ενός Ιράν που μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνική στρατιωτική δύναμη μέσα σε ένα χρόνο, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Times επικαλούμενη ισραηλινή έκθεση.

Το εθνικό Ινστιτούτο Μελετών Ασφαλείας του Ισραήλ (INSS) ετοίμασε σενάρια ώστε να αντιδράσει σε μια ιρανική πυρηνική δοκιμή ύστερα από αίτημα πρώην πρεσβευτών, αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών και πρώην αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε περίπτωση ιρανικής πυρηνικής δοκιμής, το INSS προβλέπει κυρίως βαθιές αλλαγές στην ισορροπία των εξουσιών στη Μέση Ανατολή, προσθέτει η εφημερίδα σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της έκθεσης εστάλησαν στον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το Ιράν έχει αρχίσει την παραγωγή εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου στις εγκαταστάσεις του στην πόλη Φορντό, οι οποίες βρίσκονται κάτω από ορεινή τοποθεσία και είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί στο σημείο αυτό επίθεση.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου είναι στο επίκεντρο της πολυετούς διένεξης μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας, η οποία φοβάται ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της Τεχεράνης.
Α.Γ.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube