Weather Icon

Διαμάχη Λονδίνου – Μπουένος Άιρες για τα νησιά Φώκλαντ

Διαμάχη Λονδίνου – Μπουένος Άιρες για τα νησιά Φώκλαντ

Ο τόνος ανεβαίνει μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αργεντινής, για τις Νήσους Φώκλαντ  (Μαλουίνες)  -βρετανικό έδαφος από το 1833, για τα οποία η Αργεντινή διεκδικεί  την κυριαρχία, τριάντα χρόνια μετά την ήττα της στο πόλεμο του Απριλίου 1982. 

Στο πρωτοσέλιδο μιας  αργεντινής εφημερίδας, μια γελοιογραφία. Στη δήλωση ενός από τους δυο συνομιλητές: «Ο Κάμερον λέει ότι η Αργεντινή είναι αποικιοκρατική», ο άλλος απαντά: «Καταλαβαίνω ότι οι Βρετανοί πήραν τα Φώκλαντ, αλλά αυτός ο Κάμερον, τι πήρε;»
Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει στις 17 Ιανουαρίου ότι η στάση της Αργεντινής για τα Φόκλαντ έμοιαζε με αποικιοκρατία. Ο Αντιπρόεδρος της Αργεντινής Amado Boudou απάντησε ότι η έκφραση του Κάμερον ήταν «ανόητη» και ότι «αγνοεί την ιστορική πραγματικότητα». Το Μπουένος Άιρες είχε επαναβεβαιώσει στις αρχές Ιανουαρίου τα «αναφαίρετα δικαιώματα» του σε αυτά τα νησιά.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube