Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 8 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΑΝΤΙΤΣ

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΑΝΤΙΤΣ
Ο Πρόεδρος της Σέρβος βρίσκεται στο Κόσοβο με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΑΝΤΙΤΣ
Μεγάλη ένταση προκάλεσε η επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, στο Κόσοβο με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων.Οι Σέρβοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου επειδή ακολουθούν το Παλαιό Εορτολόγιο.Οι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη του Τάντιτς, ο οποίος δεν αναγνωρίζει το Κόσσοβο, έκλεισαν τον δρόμο προς τη μονή Βισόκι Ντέτσανι.Το σερβικό λεωφορείο κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του μετά την επέμβαση των Κοσοβάρων αστυνομικών.

Ενώ στις πόλεις Ντετσάν και Ιπέκιο (Πέγια) διοργανώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μπορίς Τάντιτς.Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο λεωφορείο που μετέφεραν την αντιπροσωπεία, η οποία ήρθε στην πόλη Ντέτσαν, όπου βρίσκεται η μονή Βισόκι Ντέτσανι, πριν από τον Σέρβο Πρόεδρο.
Οι διαδηλωτές έγραψαν στο λεωφορείο τα αρχικά του πρώην Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου που ιδρύθηκε εναντίον του Σερβικού στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων που δολοφονούσαν τους άμαχους Κοσοβάρους.
Στη συμπλοκή που σημειώθηκε τραυματίστηκαν 13 διαδηλωτές και συνελήφθησαν άλλοι 7.
Ο Μπορίς Τάντιτς και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.Συναγερμό έχει σημάνει στην ειρηνευτική δύναμη στη χώρα.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube