Weather Icon
Αφρική , Ισλάμ 8 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά Χριστιανών στη Νιγηρία

Στους 21 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων στην πόλη Μούμπι της ΝιγηρίαςΣτους 21 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι στην πόλη Μούμπι της Νιγηρίας έφθασε τους 21, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Παρασκευή σε αίθουσα στο Μούμπι όπου Χριστιανοί είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν για τα θύματα επίθεσης που είχε σημειωθεί μια ημέρα νωρίτερα.
Το Μούμπι βρίσκεται στην πολιτεία Ανταουάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, τα μέλη της οποίας ευθύνονται για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Πριν από λίγες ημέρες, εφημερίδα της Νιγηρίας δημοσίευσε προειδοποίηση της οργάνωσης, το όνομα της οποίας σημαίνει «Απαγορεύεται η δυτική εκπαίδευση», που καλούσε τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν εντός τριών ημερών τις περιοχές της βόρειας Νιγηρίας, στην πλειονότητά τους με μουσουλμανικό πληθυσμό, αλλιώς θα τους σκότωνε.
http://www.skai.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube