Weather Icon

«Οι ανοησίες του κυρίου Κάμερον»

«Οι ανοησίες του κυρίου Κάμερον»

Μπουένος Άιρες: Στα καθήκοντά της επέστρεψε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση καρκίνου από τον θυροειδή..
Παράλληλα αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για την «αποικιοκρατική» -όπως την χαρακτήρισε- στάση της Αργεντινής στο θέμα των Φώκλαντς.

«Ανοησίες», είπε και συμπλήρωσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τους κακούς αυτής της υπόθεσης, αλλά δεν είμαστε εμείς οι κακοί».Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή να πείσει τις γειτονικές χώρες να μην δέχονται πλοία με τη σημαία των Νήσων Φώκλαντς στα λιμάνια τους.Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Βρετανίας, η οποία κατηγόρησε την Αργεντινή για αποικιοκρατική στάση.

«Είναι περίεργο να μας κατηγορούν για αποικιοκράτες αυτοί που εφηύραν τον όρο», απάντησε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, καλώντας το Λονδίνο να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία καλούν τα δύο μέρη σε διαπραγματεύσεις για το μέλλον των Νησιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube