Weather Icon

Παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη στην Καλαμάτα!

Παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη στην Καλαμάτα!
Στον απόηχο της εκδήλωσης του Best και της «ΦΩΝΗΣ» 

Μέσα στην ερημιά του τοπίου της πολιτικής καθημερινότητας και του σκηνικού οικονομικής αφαίμαξης και κοινωνικής εξαθλίωσης που επέβαλαν στη χώρα οι διεθνείς τοκογλύφοι και το σαθρό πολιτικό σύστημα της χώρας, η εκδήλωση του Best και της «ΦΩΝΗΣ» με τις εκδόσεις INFOΓΝΩΜΩΝ για την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ», ήταν όαση εθνικής αφύπνισης και προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.

Τόσο το κύρος και η εγκυρότητα του συγγραφέα-δημοσιογράφου Μάνου Ηλιάδη, που αναγνωρίζουν οι πάντες, όσο και η δυναμική των ομιλητών Σάββα Καλεντερίδη και Φαήλου Κρανιδιώτη, καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό του Πνευματικού Κέντρου, που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις πολλαπλές επιλογές εκδηλώσεων, συνέρρευσε για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης για ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Το μήνυμα έδωσαν με το χαιρετισμό τους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι οποίοι συνεχάρησαν τη «ΦΩΝΗ» και το Best για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση, κόντρα στα τετριμμένα, για ένα θέμα που αφορά το ελληνικό έθνος. Ο καθένας χρησιμοποίησε μια ξεχωριστή φράση για το μήνυμα της εκδήλωσης: «ευαισθητοποίηση», είπε ο Μητροπολίτης, «αφύπνιση» ο δήμαρχος, «επαγρύπνηση» ο βουλευτής.
Σε αυτά τα μηνύματα εστίασαν και οι ομιλητές Θέμης Κανελλόπουλος που παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, καθώς και οι ομιλητές Μάνος Ηλιάδης, Σάββας Καλεντερίδης και Φαήλος Κρανιδιώτης.
Ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική, αλλά όλοι μαζί από τη σκοπιά της Ελλάδας που πρέπει να αντισταθεί στα υπονομευτικά σχέδια της Τουρκίας, ανακτώντας το χαμένο έδαφος και μη υποκύπτοντας στις πιέσεις των ισχυρών για τη διευθέτηση και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Ζωντανός και ο διάλογος που αναπτύχθηκε με το κοινό στην αίθουσα, αλλά και στο φουαγιέ κατά τη μικρή δεξίωση που πρόσφερε το Μεσσηνιακό Κέτερινγκ προς τιμήν των προσκεκλημένων.
Αξίζει να σημειώσουμε την κίνηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να υποδεχθεί θερμά τους ομιλητές στο Δημαρχείο (φωτό), πριν την εκδήλωση, προσφέροντάς τους συμβολικά δώρα από την Καλαμάτα και συζητώντας μαζί τους για τα κρίσιμα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο, ενώ ανταποκρινόμενος στο ενδιαφέρον τους για τα τοπικά ζητήματα τους ενημέρωσε για την κατάσταση της πόλης και τις προοπτικές της.
Και οι τρεις μίλησαν με θερμά λόγια για την Καλαμάτα και ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την τιμητική υποδοχή. Βεβαίως υπήρξαν και οι μικροψυχίες και η προσπάθεια υποβάθμισης της εκδήλωσης, από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «κομπλεξικούς». Αλλά τι να κάνουμε, αυτοί πάντα θα υπάρχουν για να σηματοδοτούν τον αρνητισμό και την μικροπρέπεια, αφού θεωρούν ότι η κοινωνία και η πόλη περιστρέφονται γύρω από τη ματαιοδοξία τους! Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που με την κραυγαλέα μίζερη στάση τους, αποτρέπουν την κοινωνία από τη λάθος κατεύθυνση! Έτσι κι αλλιώς ο μικρόκοσμός τους συρρικνώνεται…
Θ.Τ.Εφημερίδα ΦΩΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube