Γενικά θέματα 11 Ιανουαρίου 2012

Ο καλύτερος Αμερικανός Πρόεδρος

Ο καλύτερος Αμερικανός Πρόεδρος
γράφει ο Φιντέλ Κάστρο
Ένα ευρωπαϊκό γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο μας ενημέρωσε προχθές από το Σίδνεϊ:
«Μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού καλωδίου δέκα χιλιάδες φορές λεπτότερο από μια τρίχα και ικανό να μεταφέρει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση το παραδοσιακό χάλκινο όμοιο του.
[…]
«Ο Bent Weber, επικεφαλής του έργου σε αυτό το αυστραλιανό πανεπιστήμιο, δήλωσε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Science ότι «είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να κάνουμε συνδέσεις σε αυτή την μικροσκοπική κλίμακα για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων του μέλλοντος.
«Το καλώδιο αναπτύχτηκε από Αυστραλούς και Αμερικανούς  φυσικούς με αλυσίδες ατόμων φωσφόρου σε ένα κρύσταλλο πυριτίου: το νανο-καλώδιο μετρά μόνο τέσσερα άτομα πλάτους με ένα ύψους.
[…]
«Η ανακάλυψη είναι βασική για τον διεθνή αγώνα για την ανάπτυξη του πρώτου «κβαντικού υπολογιστή», μια υπερ-γρήγορη μηχανή που θα μπορεί να επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε δευτερόλεπτα, με άλλες λέξεις να πραγματοποιήσει μια σειρά από υπολογισμούς που οι σημερινοί υπολογιστές θα έκαναν χρόνια ή δεκαετίες για να επιτευχθούν.
 «Σε ένα παραδοσιακό χάλκινο καλώδιο, η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται όταν τα ηλεκτρόνια του χαλκού περνούν κατά μήκος του αγωγού, αλλά όσο μικρότερος είναι ο αγωγός τόσο αυξάνει η αντίσταση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
«Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Weber και η ομάδα του χρησιμοποίησαν ειδικά σχεδιασμένα μικροσκόπια με ατομική ακρίβεια που τους επέτρεψαν να τοποθετήσουν τα άτομα του φωσφόρου στους κρυστάλλους πυριτίου.
«Αυτό επέτρεψε στο νανο-καλώδιο να ενεργήσει όπως ο χαλκός, τα ηλεκτρόνια περνούν πιο εύκολα και χωρίς προβλήματα αντίστασης. «Αποδείξαμε μέσω αυτής της τεχνικής ότι μπορούν να ελαχιστοποιηθούν στοιχεία στην κλίμακα των λίγων ατόμων», σημείωσε ο Weber.
[…]
«Αν χρησιμοποιήσουμε τα άτομα αντί των bits, χρειαζόμαστε καλώδια στην ίδια κλίμακα με αυτά», παρατήρησε η Μισέλ Σίμονς, επιβλέπουσα του έργου.
Αντιμέτωποι με αυτά τα τεχνολογικά ακαταμάχητα επιτεύγματα τα οποία θα πρέπει να υπηρετούν την ευημερία της ανθρωπότητας, θυμήθηκα αυτό που έγραψα πριν από τέσσερεις μέρες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και για την επιταχυνόμενη εκμετάλλευση του επικίνδυνου αερίου του σχιστόλιθου σε έναν κόσμο που καταναλώνει σε διακόσια χρόνια την ορυκτή ενέργεια που συσσωρεύτηκε για πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.
Φαντάστηκα τον Ομπάμα, αυτόν τον καλό εκφωνητή λόγων στην απελπισμένη αναζήτηση του για επανεκλογή, για τον οποίον τα όνειρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ βρίσκονται σε τροχιά τόσα έτη φωτός μακριά από τη Γη όσο από τον κοντινότερο κατοικημένο πλανήτη.
Ακόμα χειρότερα: οποιοσδήποτε Ρεπουμπλικανικός πιθανός πρόεδρος, ή οποιοσδήποτε επικεφαλής του Tea Party, κουβαλάει περισσότερα πυρηνικά όπλα στην πλάτη παρά ιδέες ειρήνης στο κεφάλι του.

Ας φανταστούν οι αναγνώστες για ένα λεπτό αυτόν τον ισχυρό κβαντικό υπολογιστή ικανό να πολλαπλασιάσει επ’ αόριστον τα δεδομένα που αποθηκεύονται στους σημερινούς υπολογιστές.

Δεν είναι προφανές ότι το χειρότερο από όλα είναι η απουσία ενός ρομπότ στο Λευκό Οίκο, ικανό να κυβερνήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα έθετε τέλος στην ζωή του είδους μας;

Είμαι βέβαιος ότι οι 90 στους 100  Αμερικανούς ψηφοφόρους, ειδικά οι Λατίνοι, οι Μαύροι και η ολοένα αυξανόμενη μεσαία τάξη, όλοι στη διαδικασία της πτώχευσης, θα ψήφιζαν το ρομπότ.

Φιντέλ Κάστρο Ρουζ
Την 8η Ιανουαρίου του 2012
18 h 18

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube