Γαλλία, Ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών: Ψήφιση στις 23 Ιανουαρίου στην Γερουσία

της Sophie Huet,  Le Figaro  
Η γαλλική κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας της 23ης Ιανουαρίου, τον προτεινόμενο νόμο από την Valérie Boyer,  βουλευτή UMP του νομού Bouches-du-Rhône, που τιμωρεί την άρνηση μιας αναγνωρισμένης γενοκτονίας, κυρίως των Αρμενίων το 1915.
Αυτό επιβεβαίωσε τη Δευτέρα στη Φιγκαρό, ο αρμόδιος Υπουργός για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο Πατρίκ Ολιέ, μαζί με τις ευχές του πρωθυπουργού στον Τύπο. 
Ο Πατρίκ Ολιέ δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι υπάρχει συναίνεση» για το θέμα. Ο υπουργός θα προτείνει την ένταξη αυτού του νομοσχεδίου, που επικρίθηκε έντονα από τις τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων της Γερουσίας στις 16 Ιανουαρίου. 
Στην Εθνοσυνέλευση, το νομοσχέδιο Boyer ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου με ανάταση χεριών σχεδόν ομόφωνα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, παρά την αντίθεση μιας δεκαριάς βουλευτών UMP, σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας , η οποία έστειλε δύο αντιπροσωπείες στο Παρίσι, μια πολιτική, η άλλη με επικεφαλής επιχειρήσεων.
Μετά την ψήφιση του κειμένου από τους βουλευτές, η Valérie Boyer είχε λάβει «απειλές θανάτου και βιασμού» , σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια της.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube