Weather Icon

Δερβιτσάνη: Μήνυμα στήριξης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με αφορμή τα 21χρονα της «Ομόνοιας»


Αν και υπό αντίξοες συνθήκες, με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, με μεγάλη όμως συμμετοχή στελεχών της Ομόνοιας και εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας, γιορτάστηκαν στη Δερβιτσάνη τα 21χρονα της ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας.

Πριν από την εκδήλωση τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοίμησις της Θεοτόκου, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου, κ. Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο στους εκλιπόντες ιδρυτές και αγωνιστές της «Ομόνοιας».

Στη συνέχεια, στο πολιτιστικό κέντρο Δερβιτσάνης, έγινε η καθιερωμένη πλέον επετειακή συγκέντρωση. Εκτός από τα στελέχη της Ομόνοιας, τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Μπολάνο, το πρόεδρο του ΚΕΑΔ Εύαγγελο Ντούλε, τους επάρχους και τους προέδρους όλων των παραρτημάτων, παραβρέθηκαν ο πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νίκος Κοτροκόης, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Παντούλας.

Το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, ένα μήνυμα ενότητας και σαφούς στήριξης του πολιτικού εκπροσώπου της Μειονότητας, διάβασε ο πρόξενος κ. Κοτροκόης, ο οποίος μετέφερε και το χαιρετιστήριο μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δόλλη.

Μήνυμα απέστειλε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Γρηγόρης Νιώτης.

Για την ιστορία, το έργο και τους αγώνες της «Ομόνοιας» μίλησε ο πρόεδρός της κ. Βασίλης Μπολάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην ανάγκη της πραγματικής και όχι ψευδεπίγραφης ενότητας, μιας ενότητας που να στηρίζεται σε συγκεκριμένους στόχους. Επίσης ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε διεξοδικά και στο θέμα της απογραφής, επισημαίνοντας πως «ο αγώνας που ξεκινήσαμε θα συνεχίσει με προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με την δική μας απόφαση για απογραφή κατά το 2012 του Β. Ελληνισμού».

Πηγή: www.deropoli.com.
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=16234 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube