Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Siemens προσέλαβε το στρατηγό ε.α. Μακρίσταλ, απέσπασε σημαντικό ρωσικό συμβόλαιο

Με πρόδηλο στόχο να αποσπάσει άμεσα περισσότερα συμβόλαια στις ΗΠΑ, η Siemens
ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την πρόσληψη του αμερικανού στρατηγού εν αποστρατεία
Στάνλεϊ Μακρίσταλ, που θήτευσε στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2010, αφού ένα ενυπόγραφο άρθρό του κρίθηκε “προσβλητικό” για μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Μακρίσταλ τοποθετείται άμεσα επικεφαλής νέας εταιρείας του γερμανικού ομίλου, που θα καλύπτει το δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών. “Ο στρατηγός είναι από τους ενδοξότερους της γενιάς του”, τονίζει το ανακοινωθέν του ομίλου για την πρόσληψή του.

Στο μεταξύ αξιωματούχοι της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας στη Ρωσική Ομοσπονδία υπέγραψαν σήμερα ένα συμβόλαιο αγοράς οκτώ υπερταχειών συρμών που θα κατασκευάσει η Siemens στην τιμή των 387 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ανατίθεται στην εδρεύουσα στο Μόναχο Siemens και η συντήρηση των συρμών, παράμετρος που αυξάνει το τίμημα της ίδιας συμφωνίας στα 781 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.

Οι πρώτοι συρμοί θα παραδοθούν στις αρχές του έτους 2014. Τούτο αποσκοπεί στο να επιτρέψει η παράδοση τη χρήση τους κατά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του ίδιου έτους στο θέρετρο στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας Σότσι.

Τα δύο τελευταία έτη η Ρωσία διαθέτει υπερταχείες, αποκαλούμενες “Περιπλανώμενα γεράκια”, που εξυπηρετούν τα δρομολόγια Μόσχα-Αγία Πετρούπολη αλλά και Μόσχα-Νίζνι Νοβγκορόντ. Η τεχνολογία τους είναι συμβατή με αυτήν για τους σιδηροδρόμους που υιοθετεί η Siemens. Επιπλέον, οι ρωσικές υπερταχείες έχουν εξοπλισμό αντιμετώπισης της σφοδρής χιονόπτωσης.

Καλά πληροφορημένες πηγές στη Μόσχα εστιάζουν στο ότι εντός της διετίας 2012-2013 θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επισκευή όλου του Νότιου σιδηροδρομικού δικτύου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να είναι ασφαλές για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι.
ΑΠΕ 19/12/2011

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube