Weather Icon

ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο EGEMEN BAĞIŞ

ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο EGEMEN BAĞIŞ

Σημαντική από πολλές απόψεις κρίνεται η επίσκεψη αυτή του Τούρκου υπουργού

ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο EGEMEN BAĞIŞ

Στη Δανία βρίσκεται ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των Διαπραγματεύσεων, Egemen Bağış.
Σημαντική η επίσκεψη του υπουργού στην Δανία, η οποία την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Δανία λόγω της κρίσης που δημιουργήθηκε με την σκιτσογραφία και το ζήτημα του τηλεοπτικού καναλιού Roj TV και την υποστήριξη της προς την τρομοκρατική οργάνωση, παρέμεινε για μήνες στην επικαιρότητα της Τουρκίας.
Ο υπουργός Bağış σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης απαγόρευσης του Roj Tv, είπε «Περιμένουμε μια δίκαιοι απόφαση από την δικαιοσύνη της Δανίας».

Ο Τούρκος υπουργός Egemen Bağış, συναντήθηκε με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και τον υπουργό Εσωτερικών της Δανίας.Την Τετάρτη ο εισαγγελέας της υπόθεσης του Roj tv θα δώσει την τελευταία του γνωμοδότηση, ενώ τον Ιανουάριο θα βγει η τελική απόφαση.

Ενώ για το θέμα ο υπουργός Bağış είπε, «Αναμένουμε μια δίκαιοι απόφαση από την Δικαιοσύνη της Δανίας. Δεν έχουμε πρόθεση να αναμιχτούμε στη πορεία της υπόθεσης, όμως έχουμε κάποιες προσδοκίες. Προσδοκούμε το συντομότερο μια δικαιοσύνη. Προσδοκούμε από την Ευρώπη να μην επιτρέπει τις μεταδόσεις που κάνουν έκκληση βίας στην Τουρκία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην γίνονται μέσο της τρομοκρατίας».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
*Επίσημο όργανο προπαγάνδας του τουρκικού κράτους

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube