Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Δεκεμβρίου 2011

Νέο «χαστούκι» από Χεζμπολάχ στη CIA με την αποκάλυψη δύο πρακτόρων της

Νέο πλήγμα στο μηχανισμό κατασκοπίας της CIA κατάφερε η Χεζμπολάχ, κυρίαρχη δύναμη στην κυβέρνηση του Λιβάνου, αποκαλύπτοντας τα ονόματα δύο μυστικών πρακτόρων της αμερικανικής υπηρεσίας που δραστηριοποιούνταν στη χώρα.


Η Χεζμπολάχ κοινοποίησε τα ονόματα την Παρασκευή σε ειδική τηλεοπτική μετάδοση του λιβανέζικου σταθμού al- Manar, στην οποία παρουσιάστηκαν συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ πρακτόρων της CIA και πληροφοριοδοτών στα Starbucks και στην Pizza Hut σε αναπαράσταση. Δεν έχει γίνει, πάντως, γνωστό εάν οι πράκτορες αυτοί έχουν αποσυρθεί από τον Λίβανο.

Οι αποκαλύψεις κλιμακώνουν περαιτέρω έναν «πόλεμο κατασκόπων», που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και κορυφώθηκε τον Νοέμβριο όταν η Χεζμπολάχ εντόπισε και συνέλαβε ντόπιους πράκτορες και πληροφοριοδότες που δούλευαν για την αμερικανική υπηρεσία. Τότε ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε την αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό «άντρο κατασκόπων», υποχρεώνοντας τους Αμερικανούς να παραδεχτούν τη «ζημιά» που υπέστη η CIA στο Λίβανο, αλλά και στο Ιράν, όπου αντίστοιχα εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε πράκτορες της CIA, αν και επισήμως το αρχηγείο της αμερικανικής υπηρεσίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.

Τώρα εκπρόσωπος της CIA δήλωσε ότι «η υπηρεσία δεν ανταποκρίνεται σε κίβδηλους ισχυρισμούς τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube