REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 6 Δεκεμβρίου 2011

«Πράκτορες CIA και Μοσάντ υπεύθυνοι για την έκρηξη»

«Πράκτορες CIA και Μοσάντ υπεύθυνοι για την έκρηξη»

Σε άκρως μυστική «μαύρη επιχείρηση», στην οποία συνεργάστηκαν Αμερικανοί και Ισραηλινοί πράκτορες, οφείλεται πολύνεκρη έκρηξη σε στρατιωτική βάση του Ιράν κοντά στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα, υποστηρίζει χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Los Angeles Times».

Η εφημερίδα επικαλείται πρώην αξιωματούχους της CIA και ειδικούς περί το Ιράν αναλυτές για να στηρίξει την εκδοχή της δολιοφθοράς, ως μέρος ακήρυκτου πολέμου της Δύσης εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και των στρατιωτικών προγραμμάτων ανάπτυξης συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων της χώρας.

Η έκρηξη, μεγάλης ισχύος, στη βάση των Φρουρών της Επανάστασης Μπιρ Κανέ, στις 12 Νοεμβρίου, ισοπέδωσε πολλά από τα κτήριά της και σκότωσε 17 άτομα του προσωπικού της, σύμφωνα με το στρατηγό Χασάν Τεχρανί Μογκαντάμ, εκ των ιδρυτών του ιρανικού βαλλιστικού προγράμματος. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και δημοσιευμένες δορυφορικές φωτογραφίες της στρατιωτικής τοποθεσίας, η οποία αποτελεί επίσης κέντρο πειραματικών δοκιμών προωθητικών καυσίμων των βαλλιστικών πυραύλων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube