REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ρωσία 22 Δεκεμβρίου 2011

Στη Ρωσία, η σεξουαλική εκμετάλλευση και η δουλεία είναι οι κύριες αιτίες των απαγωγών

Στη Ρωσία, η σεξουαλική εκμετάλλευση και η δουλεία είναι οι κύριες αιτίες των απαγωγών

Στη Ρωσία, οι άνθρωποι απάγονται επί το πλείστον για σεξουαλική εκμετάλλευση ή για να υποδουλωθούν σε δουλεία, ανακοίνωσε την Τρίτη η Τατιάνα Αζακίνα, επικεφαλής της Διεύθυνσης της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος στο ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Στη Ρωσία, το 70% των περιπτώσεων της εμπορίας ανθρώπινης σάρκας στοχεύουν στην σεξουαλική
εκμετάλλευση. Σε γενικές γραμμές, τα θύματα αυτών των εγκλημάτων είναι ανήλικα άτομα και γυναίκες», δήλωσε στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης για την καταπολέμηση της εμπορίας της ανθρώπινης σάρκας. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, πρόκειται για ανθρώπους  που τέθηκαν σε καθεστώς δουλείας.
Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τη Ρωσία, τόσο ως προμηθεύτρια του «εμπορεύματος» όσο και για στρεφόμενη  πλατφόρμα για να «παραδώσουν» τα θύματά τους στις άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την επικεφαλής, μερικές διαδρομές επιτρέπουν να περάσει ένας σκλάβος που βρίσκεται στη Ρωσία ή σε τράνζιτ στο έδαφός της σε άλλες χώρες.
Ο ευκολότερος δρόμος είναι να οδηγήσεις έναν σκλάβο στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω της Πράγας ή της Βαρσοβίας. Τον περασμένο χρόνο, σχεδόν 200 γυναίκες από την Ρωσική Άπω Ανατολή αποστάλθηκαν στην Ελλάδα μέσω της Τσεχίας, σύμφωνα με τη Ρωσίδα επίσημη.
Πρόσθεσε ότι η Μέση Ανατολή αποτελούσε επίσης ένα σημείο διέλευσης για την εμπορία ανθρώπων, οι γυναίκες μεταφέρονται έπειτα στις χώρες του Περσικού Κόλπου μέσω Αιγύπτου και του Ισραήλ.
Τέλος, η Ρωσία χρησιμοποιείται ως κόμβος για τη μεταφορά σκλάβων από την Κεντρική Ασία, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν που εξάγουν γυναίκες, ενώ το Πακιστάν και το Αφγανιστάν παρέχουν άνδρες και παιδιά, δήλωσε η υπεύθυνη.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube