REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία 16 Δεκεμβρίου 2011

Λύση εντός του ΟΗΕ για το θέμα της Συρίας πρότεινε η Ρωσία

ΠΗΓΗ: AP Η Ρωσία εξέπληξε σήμερα (Πέμπτη) τις δυτικές δυνάμεις, καθώς πρότεινε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κρίση στη Συρία.Ως βασικός σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία προσπάθησε να αποτρέψει παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Οκτώβριο, όταν, μαζί με την Κίνα, απέρριψαν σχετικό ψήφισμα που είχε προταθεί από ευρωπαϊκές χώρες.
ΟΗΕ: Ο Άσαντ πρέπει να παραπεμφθεί στο διεθνές Δικαστήριο 

Στο διεθνές Δικαστήριο θα πρέπει να παραπεμφθεί ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ ως υπεύθυνος για τη βαρβαρότητα, με την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να καταστείλουν την εξέγερση της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία, αφ ότου άρχισαν οι αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις, πριν από εννέα μήνες.
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τη Δύση για «ανήθικη» στάση έναντι της Συρίας, ισχυριζόμενος ότι θα πρέπει να καταδικαστεί και η αντιπολίτευση για τις απώλειες.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη συριακή αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να προκαλέσει «ανθρωπιστική καταστροφή», για να καταστεί αναπόφευκτη η βοήθεια από το εξωτερικό.

www.kathimerini.com.cy
http://www.ant1online.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube