REAL TIME |

Weather Icon
Αυστραλία , Ισλάμ 19 Δεκεμβρίου 2011

Βαριά «καμπάνα» στους επίδοξους τρομοκράτες

Βαριά «καμπάνα» στους επίδοξους τρομοκράτες

Κάθειρξη 18 ετών επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο σε έκαστο από τους τρεις Αυστραλούς επίδοξους τρομοκράτες, που σχεδίαζαν να σπείρουν τον θάνατο σε στρατιωτική βάση στο Σίδνεϊ.
Λαύρος η δικαστής, Betty King, στην αγόρευσή της κατηγόρησε τους καταδικασθέντες για «αγνωμοσύνη» προς την Αυστραλία, που προσέφερε καταφύγιο στους ίδιους και τις οικογένειές τους.Η δικαστής σχολίασε, ότι οι τρείς τρομοκράτες ξεπλήρωσαν την καλοσύνη της χώρας που τους φιλοξενούσε με το να σχεδιάσουν ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να σπείρουν τον θάνατο σε στρατιωτική βάση για να εκδικηθούν την καταδίκη ομοδόξων τους μουσουλμάνων.

Η δικαστής King πρόσθεσε, ότι οι οικογένειες των Saney Aweys και Najev El Sayed άφησαν την Σομαλία και το Λίβανο, λόγω του εμφύλιου πολέμου, ενώ ο Λίβυος, Wissam Fattal, έφτασε στην Αυστραλία για να συνεχίσει την καριέρα του στην πυγμαχία.

«Αν έτσι σχεδιάζατε να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας στην Αυστραλία για την φιλοξενία της και το γεγονός ότι τρέφει εσάς και τις οικογένειες σας, πρέπει να ντρέπεστε. Οι απόψεις σας για την Αυστραλία και τους Αυστραλούς και η συμπεριφορά σας έναντι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, του άμαχου πληθυσμού και της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρες. Τα σχέδια σας ήταν σατανικά» τόνισε.

Η δικαστής είπε, ότι οι Fattal, Aweys και El Sayed ήταν όλοι αμετανόητοι φανταμενταλιστές μουσουλμάνοι και θα παραμείνουν απειλή για την κοινωνία, αν συνεχίσουν να έχουν τέτοιες εξτρεμιστικές απόψεις. Αλλά από τους τρεις μόνο ο Fatta, μπορεί να απελαθεί όταν αποφυλακιστεί. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι έχουν Αυστραλιανή ιθαγένεια.

Η δικαστής δήλωσε ότι οι άντρες είχαν σχεδιάσει ένοπλη επίθεση στη στρατιωτική βάση Holsworthy του Σίδνεϊ με στόχο να δολοφονήσουν όσο τον δυνατόν περισσότερα άτομα.

Πρόσθεσε, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν διασυνδέσεις με το τζαμί του Preston, υποστήριζαν μία τρομοκρατική οργάνωση από τη Σομαλία και καθοδηγούνταν από εξτρεμιστική ιδεολογία. Το δε σχέδιό τους  ήταν «ερασιτεχνικό».

Όταν η δικαστής ολοκλήρωσε την ετυμηγορία της, ο El Sayed φώναξε «Ο Θεός είναι μαζί μας», ενώ μια γυναίκα ξέσπασε σε λυγμούς.

Οι άντρες κρίθηκαν ένοχοι συνωμοσίας -μεταξύ της 1ης Φεβρουαρίου και 4ης Αυγούστου- για οργάνωση τρομοκρατικής ενέργειας.
http://neoskosmos.com/news/el/node/18731 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube