Weather Icon

Κενά στην προστασία των μειονοτήτων στην Αυστρία

Έλλειψη των μειονοτικών γλωσσών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απροθυμία για διεύρυνση των γνωμοδοτικών συμβουλίων και περιορισμό της υποχρέωσης για δίγλωσση εκπαίδευση μόνο στο Δημοτικό διαπιστώνει, σε έκθεση της για την Αυστρία, η Επιτροπή για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι έχει ήδη επιτευχθεί μία πολιτική συμφωνία για δίγλωσσες πινακίδες στην Καρινθία τονίζοντας όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν έχει τύχει της έγκρισης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ρομά στην Αυστρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσχέρειες, ιδίως στην αγορά εργασίας και στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η Επιτροπή ζητά από τις Αυστριακές αρχές, να τροποποιήσουν την νομοθεσία της χώρας για τις εθνικές μειονότητες και να ενθαρρύνουν ένα νέο σύστημα συμμετοχής των εκπροσώπων των μειονοτήτων στα γνωμοδοτικά συμβούλιο, προκειμένου να εκπροσωπούνται τα συμφέροντα και οι ανησυχίες των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα.
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube