Weather Icon

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ… ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-Οι «εχθροί» της Τουρκίας

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ… ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-Οι «εχθροί» της Τουρκίας

Ως «εχθρούς» του τουρκικού κράτους εξακολουθεί να βλέπει η Άγκυρα τις μειονότητες.Μάλιστα, ο Τουράν Εσέρ (alevi.org) αναρωτιέται για ποιο λόγο ό, τι αφορά  τα τζαμιά και τη θρησκεία των Σουννιτών εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, ενώ  για ό,τι αφορά τα τζεμεβί των Αλεβήδων, τους ναούς των Χριστιανών και τις Συναγωγές των Εβραίων αρμόδια αρχή είναι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.
Όπως φαίνεται για την Τουρκία οι Μειονότητες θεωρούνται ακόμα εχθρικές. Το ερώτημα του κ. Εσέρ θα ήταν καλό να μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να κληθεί η Τουρκία να απαντήσει. 
Σε όλες τις χώρες τα θρησκευτικά ζητήματα ρυθμίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες χωρίς να γίνονται διακρίσεις.  Η «δημοκρατική», κοσμική και ανεξίθρησκη Τουρκία οφείλει  να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της, όταν μάλιστα ζητά ίση μεταχείριση των μουφτήδων που είναι κατώτεροι κληρικοί, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη που είναι ο ηγέτης τριακοσίων εκ.  Ορθοδόξων.
 http://www.elzoni.gr/html/ent/141/ent.16141.asp

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube