Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Δεκεμβρίου 2011

Προσέγγιση Μαρίν Λεπέν με Τελ Αβίβ

ΠΑΡΙΣΙ. Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και σύντροφος της επικεφαλής του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης. Ο Αλιό δήλωσε ότι εκτιμά πως τελικώς «η Μαρίν θα γίνει δεκτή στο Ισραήλ» και ότι η επίσκεψή του είχε διερευνητικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές του Τελ Αβίβ εξακολουθούν να αρνούνται την είσοδο της Μαρίν Λεπέν στη χώρα παρά τη μεταστροφή της στις θέσεις της αναφορικά με το Ισραήλ. Εν όψει των προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λεπέν έχει εγκαινιάσει εδώ και μήνες «επιχείρηση γοητείας», κυρίως στην εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας. Οι δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας φέρνουν την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, τρίτη, στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 17% μετά τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ με 35% και τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί με 24,5%.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Μαρίν Λεπέν είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» στην οποία είχε δηλώσει ότι «το Εθνικό μέτωπο» ήταν πάντα φιλοσιωνιστικό. Λίγους μήνες αργότερα στη γαλλική πολιτική επιθεώρηση Le Point είχε υποστηρίξει ότι «αυτό που συνέβη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν το άκρον άωτον της βαρβαρότητας». Αυτές οι δηλώσεις της ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να απαλύνουν τις εντυπώσεις από τη φράση του πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν, πρώην ηγέτη του κόμματος, ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια λεπτομέρεια της Ιστορίας».
Ο Λουί Αλιό πάντως, εγγονός ο ίδιος, Εβραίων της Αλγερίας, διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που συνάντησε στο Ισραήλ είναι πολύ δεκτικοί στις πολιτικές θέσεις του Εθνικού Μετώπου και ότι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία.
http://news.kathimerini.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube