REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Πανέτα προς Ισραήλ: Βελτιώστε τις σχέσεις με τους «γείτονες»

Βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής ζήτησε από το Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λέον Πανέτα, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ολοένα αυξανόμενη απομόνωσή του.

Πανέτα προς Ισραήλ: Βελτιώστε τις σχέσεις με τους «γείτονες»
«Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο, έχουμε δει ότι η απομόνωση του Ισραήλ από τους παραδοσιακούς εταίρους του σε θέματα ασφάλειας στην περιοχή αυξάνεται, και η επιδίωξη μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή έχει ουσιαστικά τεθεί σε αναμονή» είπε.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το Ισραήλ δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος και πρόσθεσε ότι υπάρχει «διεθνής καμπάνια» για την απομόνωσή του.

O Πανέτα επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του στην ισραηλινή ασφάλεια και τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Σημειώνεται ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που είχαν ξεκινήσει με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, ναυάγησαν πριν ένα χρόνο, αφότου ο Νετανιάχου αρνήθηκε να παρατείνει το δεκάμηνο μορατόριουμ για την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube