Weather Icon
Βέλγιο , Ευρωπαϊκή Ένωση 6 Δεκεμβρίου 2011

Το Βέλγιο, αποδομεί και γελοιοποιεί τον γαλλογερμανικό άξονα


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ “δεν πρότειναν τίποτα το καινούριο” και η συμφωνία τους περιορίζεται στη λήψη “συμβολικών” μέτρων, υποστήριξε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ.

“Η γαλλογερμανική μηχανή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ρετάρει. Φοβάμαι μην υποστεί μοιραία βλάβη”, προειδοποίησε ο Φέρχοφστατ σε ανακοίνωσή του.

“Η ενότητα που δείχνουν οι ηγεσίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν κρύβει καλά τις βαθιές και επίμονες διαφορές τους, οι οποίες αποδεικνύονται σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο για την οριστική επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη. Ουσιαστικά, η συμφωνία τους περιορίζεται σε μερικά συμβολικά μέτρα: να συναντιούνται οι ηγέτες των χωρών κάθε μήνα αντί για δύο φορές το χρόνο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μπορεί να επαληθεύει αν οι χώρες μέλη έχουν υιοθετήσει ένα “χρυσό κανόνα” υγιούς δημοσιονικής πολιτικής”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Βέλγος πολιτικός.

“Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ένα συνολικό σχέδιο για την οικονομική και δημοσιονομική ένωση, που είναι η μόνη ικανή να πείσει τις αγορές ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματά της μακροπρόθεσμα”, επισημαίνει εξάλλου ο Φέρχοφστατ.
http://www.e-typos.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube