Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 16 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανία: εγκρίθηκε η ιδιωτικοποίηση της ALBPETROL

Με 72 ψήφους υπέρ και έπειτα από μια “σκληρή κόντρα” μεταξύ της κυβερνώσας πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο “για τον καθορισμό της μορφής και της δομής της φόρμουλας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας Albpetrol”.
Ενδεικτικού του κλίματος και των αντιπαραθέσεων που υπήρξαν μεταξύ των βουλευτών για την ιδιωτικοποίηση της Albpetrol είναι το γεγονός ότι 62 βουλευτές ψήφισαν κατά.Εκ μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αντιπολίτευση), ο βουλευτής Εριόν Μπράτσε χαρακτήρισε “αντεθνική και απαράδεκτη” τη χορήγηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών αποθεμάτων της Αλβανίας σε ξένους. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Νασίπ Νάτσο, αναλύοντας την τωρινή κατάσταση της εταιρείας, ζήτησε από το σώμα να ψηφίσει υπέρ της ιδιωτικοποίησης, που, όπως είπε, “ακολουθεί μια διαφανή διαδικασία”.
http://www.ypodomes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube