REAL TIME |

Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Ρωσία 19 Δεκεμβρίου 2011

Ναυάγησε μια ρωσική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου: 4 νεκροί, 49 αγνοούμενοι

Ναυάγησε μια ρωσική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου: 4 νεκροί, 49 αγνοούμενοι
Η εξέδρα Kolskaya, 27 Νοεμβρίου 2010.
Μια εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου βυθίστηκε την Κυριακή με 67 άτομα κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής καταιγίδας ανοικτά των ακτών της Νήσου Σαχαλίνης στη Ρωσική Άπω Ανατολή.
Δεκατέσσερα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και βρέθηκαν τέσσερα πτώματα. Το υπόλοιπο πλήρωμα ήτοι 49 άνθρωποι αγνοούνται.
Η πλατφόρμα Kolskaïa εκμεταλλευόταν  από την εταιρία υπεράκτιων ερευνών
Arktikmorneftegazrazvedka (AMNGR),
θυγατρική της κρατικής Zarubezhneft.
Η πλατφόρμα γεωτρήσεων ανατράπηκε 200 χλμ. από τις ακτές της Νήσου Σαχαλίνης, στις 12:45 τοπική ώρα (1:45 GMT), ενώ ρυμουλκά την μετακινούσαν προς το λιμάνι του Kholmsk. Δυνατά μπουρίνια με ψηλά κύματα την ανέστρεψαν.
Στη συνέχεια, βυθίστηκε μέσα σε είκοσι λεπτά σε βάθος άνω των 1.000 μέτρων. Σύμφωνα με την AMNGR, το ναυάγιο δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για το περιβάλλον.
Οι έρευνες αναστάλθηκαν από το σκοτάδι.
«Η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας κατά τη ρυμούλκηση της πλατφόρμας, η οποία έλαβε χώρα χωρίς να λάβουν υπόψη τις καιρικές συνθήκες, φαίνεται να είναι η αιτία του ατυχήματος», λένε οι ερευνητές.
Το ναυάγιο της ρωσικής πλατφόρμας πετρελαίου: εντοπίστηκε μια σωσίβια λέμβος με 15 άτομα
Οι έρευνες για τους ναυαγούς της ρωσικής πλατφόρμας
Μια σωσίβια λέμβος με περίπου 15 άτομα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στα ανοικτά της Νήσου Σαχαλίνης (ρωσική Άπω Ανατολή), μετά την βύθιση μιας πλατφόρμας πετρελαίου , στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άτομα, δήλωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία.
«Ένα αεροπλάνο εντόπισε μια σωσίβια λέμβο με περίπου 15 άτομα. Αν είναι νεκροί ή ζωντανοί, δεν είναι γνωστό», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής της εταιρείας AMNGR Iouri Melikhov σε συνέντευξη τύπου στην πόλη Μουρμάνσκ (βορειοδυτική Ρωσία) αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Στο γαλλικό πρακτορείο AFP, ο εκπρόσωπος Αντρέι Bobrov το επιβεβαιώσε. «Πλοία στάλθηκαν στην περιοχή», πρόσθετε. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του τοπικού κλιμακίου του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων  Svetlana Alexeeva, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν «δεν είναι σωστές».
Η πλατφόρμα Kolskaya βυθίστηκε την Κυριακή στα παγωμένα νερά της Θάλασσας του Okhotsk, ενώ ρυμουλκούταν με 67 επιβαίνοντες προς το νησί της Σαχαλίνης παρά μιας ισχυρής καταιγίδας με θερμοκρασίες μείον 17 βαθμούς Κελσίου.
Δεκατέσσερις ναυτικοί διασώθηκαν την Κυριακή. Η κρατική υπηρεσία για την εσωτερική και θαλάσσια ναυσιπλοΐα, από την πλευρά της, δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρέθηκαν τα σώματα δεκαέξι υπαλλήλων. Τριάντα επτά άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube