REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΥΠΑΜ αγνόησε πρόταση για δωρεάν ανοικοδήμηση – 1.200.000 ευρώ για τη Βάση στο Μαρί

Απίστευτο κι’ όμως αληθινό. Το Υπουργείο Άμυνας κατέβαλε πέραν του ενός εκατομμύριου ευρώ για επιδιόρθωση και ανοικοδόμηση της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί μετά τη φονική και καταστρεπτική έκρηξη της 11ης Ιουλίου, ενώ είχε ενώπιον του πρόταση για ανοικοδόμηση της ΕΝΤΕΛΩΣ δωρεάν.

Τι λέχθηκε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού της Άμυνας στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, τέθηκε το θέμα ανοικοδόμησης της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί. Οι παρευρισκόμενοι υπεύθυνοι του ΥΠΑΜ, ανέφεραν στην Επιτροπή ότι το έργο ανοικοδόμησης δόθηκε με απευθείας διαπραγμάτευση σε εργολάβο στον οποίο είχε ήδη κατακυρωθεί άλλη προσφορά πριν την έκρηξη, για επέκταση της Βάσης.
Έτσι, η Κυπριακή Δημοκρατία, διά της μεθόδου της απευθείας διαπραγμάτευσης κατέβαλε το ποσό του 1.200.000.- ευρώ για τα έργα που έγιναν.
Σε ερώτηση βουλευτή, αν υπήρχαν ενώπιον του ΥΠΑΜ άλλες προτάσεις για ανοικοδόμηση της Ναυτικής Βάσης, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ. Όταν υποβλήθηκε στην ηγεσία του ΥΠΑΜ ότι υπήρχαν τέτοιες προτάσεις και μάλιστα κατά πολύ πιο συμφέρουσες από τη διευθέτηση που έγινε και την καταβολή του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ, η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική.

Η αποκάλυψη
«Η ΜΑΧΗ» αποκαλύπτει σήμερα ότι ενώπιον του ΥΠΑΜ υπήρχε τουλάχιστον μία πρόταση για ανοικοδόμηση της Βάσης και μάλιστα με μηδενικό κόστος! Το ΥΠΑΜ όμως, αγνοώντας πλήρως την πρόταση αυτή, προτίμησε να καταβάλει 1.200.000 ευρώ για ανοικοδόμηση της Βάσης.

Η πρόταση
Η πρόταση που το ΥΠΑΜ είχε ενώπιον του, προερχόταν από Ισραηλινή εταιρεία, με τις ευλογίες και τη συμμετοχή του κράτους του Ισραήλ και προνοούσε για τη ΔΩΡΕΑΝ ανοικοδόμηση της Βάσης, εντός δύο μηνών. «Η ΜΑΧΗ» αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρη την πρόταση του Ισραήλ την οποία το ΥΠΑΜ παντελώς αγνόησε.

Υπήρχαν και άλλες προτάσεις
Πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» αναφέρουν επίσης ότι πέραν της ισραηλινής πρότασης, το ΥΠΑΜ είχε ενώπιον του και άλλες προτάσεις από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και πρότασης από τη Γερμανία. Και αυτές όμως οι προτάσεις τέθηκαν στο περιθώριο ελέω απευθείας διαπραγμάτευσης…
http://www.maxhnews.com/content/8577 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube