Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 16 Νοεμβρίου 2011

Γκασταρμπάιτερ ξαναζητάει η Γερμανία

Σε σημερινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, η χώρα θα επιδιώξει την οικονομική ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού, χρησιμοποιώντας εργάτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ρέσλερ σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο, έχουν ήδη γίνει συμφωνίες στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού προς την κατεύθυνση της “μετάκλησης εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό”, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης Μέρκελ να χαλαρώσει τις υπάρχουσες διατάξεις για τους ξένους εργάτες, αλλά και να δώσει μέχρι και τα διπλάσια μεροκάματα σε ξένους.

Δήλωσε μάλιστα ότι “υπάρχει χρηματοδότηση για να γίνει από τα γερμανικά επιμελητήρια διαφημιστική εκστρατεία γι’ αυτόν τον σκοπό”, καθώς όπως είπε “την απασχόληση στη Γερμανία θα πρέπει να τη διαφημίσουμε καλύτερα στο εξωτερικό, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ενήμεροι για τους ελκυστικούς όρους απασχόλησης στη Γερμανία, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”.
Σύμφωνα με τις απόψεις παρατηρητών,  η γερμανική εργατική νομοθεσία, μέχρι σήμερα, με τον περιοριστικό της χαρακτήρα, απέτρεπε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού από τρίτα κράτη, εκτός ΕΕ.

Όμως σήμερα πια το απασχολούμενο προσωπικό βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση και παρατηρείται έλλειψη ειδικά μηχανικών, αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο να είναι εφοδιασμένο με πραγματικά υψηλά τυπικά προσόντα, όπως αναφέρουν.

Ενώ όπως επισημαίνουν αρκετοί σύμφωνα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το προσωπικό αμφοτέρων των ανωτέρω κατηγοριών προτιμά την απασχόληση “είτε στη Βρετανία, είτε στη γειτονική Ιρλανδία”.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=326111 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube