Weather Icon

Σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν

«Έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες γα το σχέδιο του υπερανατολικού αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ του δυτικού και ανατολικού συνόρου της Ανατολίας», δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν Ροβνάκ Αμπντουλάγιεφ, μιλώντας στο Γ’ Παρευξείνιο Φόρουμ Ενέργειας και Οικονομίας στην Κωνσταντινούπολη.


«Το ασύγκριτο από στρατηγικής πλευράς αυτό σχέδιο έχει μεγάλη σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», είπε ο Αμπντουλάγιεφ και σημείωσε: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε ήδη αρχίσει με τους Τούρκους αδελφούς μας την πραγματοποίηση του Υπερανατολικού αγωγού φυσικού αερίου».

Σύμφωνα με τον Αζέρο «με τον τρόπο αυτό το πλούσιο φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν, μακροπρόθεσμα θα διατεθεί στις αγορές της Τουρκίας και της Ευρώπης και αυτό είναι επιτυχία των δύο αδελφών κρατών».

Το πρώτο βήμα είχε γίνει με τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί τον περασμένο μήνα στη Σμύρνη μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Οι συμφωνίες προβλέπουν τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την περιοχή Σάχντενιζ 2.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube