Γενικά θέματα 17 Νοεμβρίου 2011

Η Βουλγαρία παρήγαγε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητό της

Η Βουλγαρία παρήγαγε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητό της
Και καλές εισαγωγές…
Η Βουλγαρία παρήγαγε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητό της.
Το αυτοκίνητο παράγεται στο εργοστάσιο «Litex Motors» σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία ‘Great Wall’.  Ο διευθυντής σχεδιασμού Κίριλ Γκεοργκίεφ δήλωσε ότι το πρώτο αυτοκίνητο που παράγεται από την αναφερόμενη εταιρεία θα έχει την εμπορική ονομασία ‘Voleex C10’.
Όπως αναφέρεται στο βουλγαρικό δημοσίευμα, η πρώτη μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.
Πηγή: Агенция “Фокус”
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος
_________________________________________________________________
Ενα μικρο παραλειπομενο απο εκεινη την εποχη ( της εθνοσωτήριου Αλλαγής). Οταν η ΝΙΣΣΑΝ ψαχνονταν να κανει εργοστασιο στην Ευρωπη ο προεδρος της ηρθε στη Τεοκαρ. Τοτε ο Αρσενης ( δεκαετια 80) απαιτησε η νεα εταιρια ( 6000 εργαζομενοι 6000 στρεματα ) να ειναι κοινωνιοκοποιημενη ( ή κατι τετοιο ) ο δε δημαρχος του Βολου δεν εκανε ουτε ενα τραπεζι στον προεδρο της ΝΙΣΣΑΝ. Μετα καποιους μηνες η ΘΑΤΣΕΡ πηγε η ιδια στην Ιαπωνια και εκλεισε τη συμφωνια.
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ OLYMPIA

Και ο Ιάπωνας προτίμησε να πληρώνει 2πλάσιο μεροκάματο στον Βρετανό, παρά να κάτσει στην Ελλάδα και να μην ξέρει τι θα του ξημερώσει.
Για την ακρίβεια, ο Αρσένης απαίτησε τότε, το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει  το 51% της επιχείρησης. Φήμες λένε, ότι αν κάποιος περάσει από τη Γιοκοχάμα, κάτω από τα κεντρικά γραφεία της Nissan, θα ακούσει τους Ιάπωνες ακόμα να γελάνε. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube