Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΝ

Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΝ
Δεν επιθυμούμε την παρέμβαση στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας εκ του εξωτερικού…

Το Ιράκ απόρριψε την κοινή πρόταση  Ιράν-Τουρκίας, στο θέμα εκπαίδευσης των ιρακινών δυνάμεων.
« Η ευαισθησία της κατάστασης πρότασης της Ankara και Τεχεράνης στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων αποτέλεσε την αιτία της απόρριψης αυτής υπό της Ιρακινής διοίκησης» ανέφερε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ είναι θέμα που πρέπει να μείνει εκτός της πολιτικής σφαίρας των γειτονικών χωρών σημειώθηκε υπό της Βαγδάτης.Η Αμερικανική διοίκησης δεν συμφώνησε με την Ιρακινή ηγεσία στο θέμα ασυλίας των Αμερικανών εκπαιδευτών του ιρακινού στρατού που συνεχίζουν την διαμονή τους στην ομώνυμη χώρα , παρ όλη την απόφαση απόσυρσης των αμερικανών στρατιωτών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους από το Ιράκ. 
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

*Επισημάνσεις απο άρθρα του ιστότοπου ekurd.net :
1) Δεν θα υπάρξουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων απο το Ιράκ  (δήλωση ανώτατου στελέχους των Pesmerga)

2)Αναφορικά με την στάση της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν καταγράφεται ότι το καθεστώς Masud Μπαρζανί προχωρά σε συμφωνίες (με άλλες χώρες) οι οποίες δέν έχουν κανένα ιδεολογικό χρώμα και ο κοινός τους τόπος είναι η εκπλήρωση των στόχων μέσα απο αυτές τις προσεγγίσεις. Με την απόσυρση των ΗΠΑ από το Ιράκ το καθεστώς Μπαρζανί στρέφεται προς το Ιράν (Δήλωση Μπαρζανί κατά την επίσκεψη στο Ιράν στίς 29/10 («Δεν θα ξεχάσουμε τη βοήθεια του ιρανικού λαού και της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της δύσκολους καιρούς πέρασαν από το Ιράκ. Για να διατηρηθεί η νίκη μας χρειαζόμαστε ιρανική βοήθεια και καθοδήγηση …. “)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube