Χρυσές δουλειές για τη Βουλγαρία

Η  νοτιο-ανατολική Ευρώπη  πλήττεται από χρόνια ξηρασία, η οποία προκαλεί υστέρηση στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει σε σχετικό άρθρο το ‘Tanjug’ και προσθέτει ότι στην γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων υπολείπονται 3.550 μεγαβάτ/ώρα ηλεκτρικής ενέργειας.
Από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, μόνον η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια, χάρη του πυρηνικού σταθμού της, το ‘Κοζλοντούι’.

Οι υπόλοιπες χώρες, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Ελλάδα και Ουγγαρία είναι αναγκασμένες να κάνουν εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο.
Αυτό το έτος, η Βουλγαρία κατέχει ρεκόρ εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαλκάνια με συνολική παροχή 9.620 εκατομμύρια κιλοβατώρες σε διαφορετικές χώρες και σχεδιάζει να πουλήσει ακόμη 10.500 εκατομμύρια κιλοβατώρες.
Η Βουλγαρία πωλεί το 80 τοις εκατό των εξαγωγών της προς τις τρεις γειτονικές της χώρες, την FYROM, τη Σερβία και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube