Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Ρωσία , Σερβία 15 Νοεμβρίου 2011

Ρωσική υπηκοότητα ζητούν οι Σέρβοι του Κοσόβου

Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι από το Κόσοβο επιθυμούν να λάβουν ρωσικά διαβατήρια για να προκαλέσουν την ενεργό συμμετοχή της Μόσχας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Στη πρεσβεία της Ρωσίας στο Βελιγράδι έφτασαν αιτήματα σερβικών οργανώσεων από το Κόσοβο με τα οποία ζητείται η ρωσική υπηκοότητα για τους κατοίκους του Κοσόβου σερβικής εθνότητας, αλλά και όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και σήμερα ζουν στη Σερβία.
Ο σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας, Όλεγκ Μπουλντάκοβ επιβεβαίωσε ότι λήφθηκαν τέτοια αιτήματα από πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες Σέρβους του Κοσόβου. Ο κ. Μπουλντάκοβ, μιλώντας στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης σερβικών οργανώσεων πολιτών του Κοσόβου «Κοινή Στέγη», που πραγματοποιήθηκε την ΚΙυριακή στην πόλη Νις, ανακοίνωσε ότι όλα τα αιτήματα προωθήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Κοινή Στέγη», Λιούμπισα Βούτσιτς τόνισε ότι τα αιτήματα αυτά αποτελούν εκδήλωση της δυσαρέσκειας, αλλά και μία προειδοποίηση για τη σερβική κυβέρνηση αφού δείχνουν πως οι Σέρβοι του Κοσόβου έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη φροντίδα κάποιας άλλης χώρας.
Ο κ. Βούτσιτς επισήμανε ωστόσο ότι παρά την απόγνωση και τη δυσαρέσκεια του σερβικού πληθυσμού για την πολιτική της σερβικής κυβέρνησης η μοναδική διεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων θα πρέπει να είναι το Βελιγράδι και όχι η Μόσχα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube