Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Νοεμβρίου 2011

Χουντικός πυρήνας στη Σχολή Ευελπίδων

Σταγονίδια της Χούντας εμφανίστηκαν, όχι ξαφνικά, όπως φαίνεται, στη Σχολή Ευελπίδων την ημέρα της Επετείου της 17ης  Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και μετά την ανάγνωση της ημερησίας διάταξης που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κι αφού αποχώρησαν οι αξιωματικοί, ο αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής διέταξε συναδέλφους του να προσέλθουν στο βήμα και να τραγουδήσουν τον ύμνο της Απριλιακής Χούντας. Όπερ κι εγένετο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εύελπις πρωτοστατεί σε παρόμοιου τύπου περιστατικό. Κατά την εφημερίδα, ο νεαρός αυτός ήταν εκείνος που παράκουσε τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή».

Κατόπιν όλων αυτών, ο υπουργός Άμυνας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κάλεσε τα πειθαρχικά όργανα του στρατού ξηράς να συνεδριάσουν με αντικείμενο εξέτασης την απόταξη του συγκεκριμένου εύελπι.

Χουντικά συνθήματα στην Ευελπίδων!

ΑΘΗΝΑ 26/11/2011

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στους χώρους του στρατού ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, όπου ο αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων έβγαλε λόγο υπέρ της χούντας και έβαλε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της χούντας.

Ο αρχηγός των τεταρτοετών κάλεσε πρώτα τους αλλοδαπούς και τους Κύπριους να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο, να κλείσουν οι πόρτες και να κατέβει η αφίσα του Πολυτεχνείου και στη συνέχεια ξεκίνησε το απαράδεκτο λογύδριο κατά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και υπέρ της χούντας. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η “επανάσταση” της 21ης Απριλίου ήταν παρεξηγημένη…

Σύμφωνα με το «Κυριακάτικο Βήμα», ο υπεύθυνος για το περιστατικό έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής.

Ο υπ.Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για την περίεργη αυτή υπόθεση, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο ο κ.Αβραμόπουλος διεμήνυσε προς το στράτευμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές.
http://www.nooz.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube