Weather Icon
Κίνα , Ρωσία 8 Νοεμβρίου 2011

Η ΛΔΚ θα αγοράσει 80 σούπερτανκερ

Η Κίνα τα προσεχή 4 χρόνια θα παραγγείλει 80 πετρελαϊκά σούπερτανκερ στα πλαίσια του προγράμματος ενεργούς αύξησης του στόλου δεξαμενοπλοίων της, που μπορεί να αποτελέσει καταστροφικό κτύπημα για τις ξένες εταιρίες γράφει η South China Morning Post.

Το Πεκίνο έθεσε στόχο ως το 2015 να εξασφαλίσει τις μισές εξαγωγές πετρελαίου χρησιμοποιώντας τον εθνικό της στόλο. Σήμερα η εταιρία Cosco και άλλοι κορυφαίοι κινεζικοί θαλάσσια μεταφορείς φορτίων διαθέτουν 56 μεγάλα δεξαμενόπλοια εκτοπίσματος περίπου 300 χιλ. τόνων και ετοιμάζονται να κάνουν νέες παραγγελίες.
http://greek.ruvr.ru/2011/11/07/59999922.html

Πούτιν: Τετραπλασιασμός των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα

Οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Ρωσία και την Κίνα σύντομα θα τετραπλασιαστούν για να φτάσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο.

«Το προηγούμενο έτος, οι εμπορικές συναλλαγές έφτασαν τα 59 δισεκατομμύρια, βρίσκονταν στα 53 δισ. τους πρώτους οκτώ μήνες αυτού του έτους και φτάνουμε τα 80 δισ. στη διάρκεια του έτους. Το επίπεδο θα φτάσει σύντομα τα 100, έπειτα τα 200 δισ. δολάρια όπως είχαμε προβλέψει», δήλωσε ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.«Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη της κατάστασης των σχέσεων μας και των προοπτικών της συνεργασίας μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την χρήση του ρουβλιού και του γιουάν στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, κρίνοντας ότι τα εθνικά νομίσματα κάνουν τις συναλλαγές πιο σταθερές.«Με δεδομένα τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό το σύστημα πληρωμών αυξάνει τη σταθερότητα των οικονομικών μας σχέσεων», πρόσθεσε.
http://www.real.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube