Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το PKK

Η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση περίπου 130 ανθρώπους σε όλη την Τουρκία στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές διασυνδέσεις τους με τους Κούρδους αυτονομιστές του ΡΚΚ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.
Φωτογραφία αρχείου, από διαδήλωση των Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη
Φωτογραφία αρχείου, από διαδήλωση των Κούρδων στην Κωνσταντινούπολη  

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και εκλεγμένοι δήμαρχοι, δικάζονται ήδη ως κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), σε μία υπόθεση που διαρκεί ήδη δύο χρόνια κι έχει προκαλέσει εντάσεις κυρίως στην κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία.
Η έρευνα επικεντρώνεται στην Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), την οποία το PKK ίδρυσε το 2005 και η οποία χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης “πολιτικός βραχίονας” του ΡΚΚ.
Τους τελευταίους μήνες το PKK έχει εντατικοποιήσει τις επιθέσεις του και η Τουρκία απαντά με πλήγματα εναντίον βάσεων των Κούρδων ανταρτών στις ορεινές περιοχές του γειτονικού βόρειου Ιράκ.
Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες εφόδους στην Κωνσταντινούπολη και σε επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, όπου συνελήφθησαν 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία ηγετική φυσιογνωμία του κυριότερου κουρδικού πολιτικού κόμματος και πολλοί δήμαρχοι.Άλλοι 80 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 20 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται στην νοτιοανατολική επαρχία της Γκαζιαντέπ, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής του κουρδικού Κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP).
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=315263 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube