REAL TIME |

Γενικά θέματα 7 Οκτωβρίου 2011

Η Αγκυρα διατηρεί για ένα χρόνο τη διοίκηση της δύναμης της ISAF στην περιοχή της Καμπούλ

Η Αγκυρα διατηρεί για ένα χρόνο τη διοίκηση της δύναμης της ISAF στην περιοχή της Καμπούλ

 Η Τουρκία αποφάσισε να παρατείνει κατά ένα χρόνο τη διοίκησή της στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση της ειρήνης στην Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία ανέλαβε τη διοίκηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) στην περιοχή της Καμπούλ την 1η Νοεμβρίου 2009.Είχε αναλάβει την ευθύνη αυτή για πρώτη φορά επί οκτώ μήνες το 2007.
“Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη θέση του Αφγανιστάν για την Τουρκία και του κεντρικού ρόλου της με την περιφερειακή διοίκηση της Καμπούλ στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, η ‘Αγκυρα αποφάσισε ο τουρκικός στρατός να παρατείνει τη διοίκησή του για ένα χρόνο, μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2012”, αναφέρει το υπουργείο.

Η Τουρκία, το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ με μουσουλμανικό πληθυσμό, διαθέτει σήμερα σχεδόν 1.800 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, οι οποίοι αντίθετα με τις δυνάμεις άλλων χωρών που συμμετέχουν στην ISAF, δεν εμπλέκονται σε μάχες, αλλά περιορίζονται σε αποστολές περιπολίας. Η ‘Αγκυρα αρνείται να πολεμήσει τους ισλαμιστές αντάρτες στο Αφγανιστάν για να μη συγκρουστεί με τους ομόθρησκους της μουσουλμάνους σε μια χώρα με την οποία διατηρεί ιστορικά στενές σχέσεις και προωθεί την εκπαίδευση, τη βοήθεια στην ανοικοδόμηση και την υγειονομική βοήθεια.
http://www.express.gr/news/world/526362oz_20111007526362.php3 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube