REAL TIME |

Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Ρωσία 4 Οκτωβρίου 2011

Gazprom: Το Δεκέμβριο του 2015 ο South Stream, το Νοέμβριο φέτος ο Nord Stream

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως διαβεβαίωσε, σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Ανακοίνωσε, παράλληλα, την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του άλλου αγωγού με τον οποίο η Μόσχα παρακάμπτει χώρες διαμετακόμισης, όπως τη Λευκορωσία και την Πολωνία, του Nord Stream.
«Επιβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream θα έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015», ημερομηνία κατά την οποία θα παραδώσουμε φυσικό αέριο στους καταναλωτές, είπε ο Αλεξέι Μίλερ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της ρωσικής κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Gazprom δήλωσε, μετά από συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι «σήμερα, μπορώ να σας πω επακριβώς το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί ο Nord Stream. Στις 8 Νοεμβρίου. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου από τους δύο παράλληλους αγωγούς».

Η δυναμικότητα μεταφοράς του πρώτου από τους δύο παράλληλους αγωγούς που αποτελούν τον Nord Stream ανέρχεται σε 27,5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου αγωγού και η τοποθέτησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2012, διπλασιάζοντας τη συνολική δυναμικότητα μεταφοράς του Nord Stream.

Ο Αλεξέι Μίλερ διευκρίνισε ότι ο δεύτερος αγωγός έχει ήδη τοποθετηθεί σε μήκος μεγαλύτερο των 700 χιλιομέτρων, απόσταση με ισοδυναμεί με το 60% της συνολικής. Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα λάβει χώρα έλεγχος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον πρώτο από τους δύο παράλληλους αγωγούς, συνολικού κόστους 40 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων.
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1587372&nt=103 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube