Weather Icon
Ισπανία , ΝΑΤΟ , Ρωσία 7 Οκτωβρίου 2011

Aντίδραση Ρωσίας στην συμφωνία Ισπανίας-ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα

Aντίδραση Ρωσίας στην συμφωνία Ισπανίας-ΗΠΑ για την αντιπυραυλική άμυνα

Η Ρωσία επέκρινε σήμερα την ανακοίνωση εγκατάστασης στην Ισπανία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ καταγγέλλοντας την πολιτική των “τετελεσμένων γεγονότων”, η οποία απειλεί, σύμφωνα με τη Μόσχα τις προσπάθειες αποφυγής μιας “αντιπαράθεσης”.


“Θεωρούμε απαράδεκτη την αμερικανική πρακτική των ‘τετελεσμένων γεγονότων’ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να ληφθεί υπ’όψιν η άποψη των εμπλεκόμενων πλευρών”, επισήμανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ισπανίας-ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο καταγγέλλει “την σημαντική ενίσχυση της αντιπυραυλικής δυναμικής των ΗΠΑ στην Ευρώπη” με την εγκατάσταση αμερικανικών πλοίων στη Ισπανία.

“Αν τα γεγονότα εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο, θα χαθούν οι πιθανότητες να περάσει το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας από την αντιπαράθεση στην συνεργασία”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Ο Iσπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη στις Βρυξέλλες τη συμφωνία της χώρας του, στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, να δεχτεί τέσσερα αμερικανικά πολεμικά πλοία στη ναυτική βάση Ρότα μέχρι το 2013.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube