Weather Icon
Αιγαίο , Γενικά θέματα 14 Οκτωβρίου 2011

Ο Δήμαρχος Καλύμνου για την πρόκληση της τουρκικής ακταιωρού

Ο Δήμαρχος Καλύμνου για την πρόκληση της τουρκικής ακταιωρού
diakomixalhs_renaΜε κάθε λεπτομέρεια ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, γνωστός για τα εθνικά του αισθήματα από την εποχή των Ιμίων, περιγράφει στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ  το πως οι Τούρκοι με περίσσεια θράσους παρενόχλησαν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων μόλις 1 μίλι έξω από το λιμάνι Μαστιχαρίου το Kalymnos Dolphin.
Χαρακτηριστικό της προκλητικότητας  ήταν το γεγονός ότι το Τουρκικό σκάφος του λιμενικού δημιουργούσε απόνερα περνώντας μόλις 30 μέτρα από την πλώρη του Ελληνικού επιβατηγού θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβαινόντων αφού υπήρχε κίνδυνος εμβολισμού. 
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά τα πράγματα στο Αιγαίο κινούνται σε μια εντελώς διαφορετική λογική και το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

kalymnos_dolphinΜε αριθμό πρωτοκόλλου 123, η ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ(Α.Ν.Ε.Κ) προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συγκεκριμένα την Δ/νση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ και με κοινοποίηση στο Λιμεναρχείο Καλύμνου-Κω και στα ΜΜΕ, επιβεβαιώνει και επίσημα πλέον την παρενόχληση σκάφους της (ΚΑΛΥΜΝΟΣ DOLRHIN) από Τουρκική ακταιωρό.
Συγκεκριμένα στο σχετικό δελτίο τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ.Σακελλαριος Μαιλλης αναφέρει:
« Σας ενημερώνουμε ότι περί ώρα 12.45 στις 11/10/2011ημερα Τρίτη στο δρομολόγιο από Κάλυμνο για Μαστιχαρι του πλοίου της εταιρείας μας Κάλυμνος Ντολφιν Ν.Κ 594 ,και 1,8 μ από Μαστιχαρι, Τουρκική ακταιορως με μεγάλη ταχύτητα ερχόμενη από τις Μικρασιατικές ακτές ,ηλθε και πέρασε από την πλώρη του σκάφους με 30-35μ ταχύτητα σε απόσταση 60 περίπου μέτρων με άγνωστες διαθέσεις.
Προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίου η` ατυχήματος ο πλοίαρχος έκανε κράτη επί πεντάλεπτο, κατόπιν πάλι με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε παραπλέοντες στην βόριο ακτή της Κω προς τον μαύρο κάβο όπου εκεί εχαθει από το ορατό μου πεδίο .
Για το συμβάν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κάλυμνος-Κω ,και η Ν.Α.Σ επίσης σας γνωρίζουμε ότι στο σκάφος επέβαιναν 89 επιβάτες ,και το πλήρωμα.»
http://www.kalymniansvoice.gr/l 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube