Weather Icon
Ρωσία , Συρία 7 Οκτωβρίου 2011

Μεντβέντεφ: “Μεταρρυθμίσεις ή αλλαγή κυβέρνησης στη Συρία”

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες στη Συρία, οι τρεις κοντά στην Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο εδρεύει στην Βρετανία.
“Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από οχυρωμένους σκοπευτές στην Ντούμα, κοντά στην Δαμασκό, και ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε μετά τον τραυματισμό του από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας στη Χομς”, στην κεντρική Συρία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση στο ανακοινωθέν της. Σφοδρά πυρά και εκρήξεις είχαν αναφερθεί νωρίτερα στη Χομς, ενώ μαζική διαδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη στην Μάαρετ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η συριακή ηγεσία θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία εάν δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

“Χρησιμοποιούμε τα κανάλια που διαθέτουμε και εργαζόμαστε ενεργά με τη συριακή ηγεσία, απαιτούμε να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Εάν η συριακή ηγεσία δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή τέτοιων μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να φύγει, αλλά η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί όχι από το NATO ή κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από το συριακό λαό και τη συριακή ηγεσία”, φέρεται να δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=150959

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube