Weather Icon

Την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων,Ελλήνων,Ασσυρίων ζητά ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής Νικ Ξενοφών

Την ώρα που ο Ισραηλινός επιστήμονας, Nτάνιελ Σέχτμαν, ο οποίος κρίθηκε άξιος του φετινού Νόμπελ Χημείας, επαίνεσε τον (διεστραμμένο σφαγέα των λαών της Ανατολίας και ιδρυτής της Τουρκικής «Δημοκρατίας» Μουσταφά Κεμάλ) ένας  ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής ο  Νικ Ξενοφών μιλώντας στην Γερουσία της Αυστραλίας στις 12 Οκτωβρίου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Από το 1915-1923, Αρμένιοι,Έλληνες,Ασσύριοι υπήρξαν τα θύματα μιας από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Τα ακριβή στοιχεία δεν είναι γνωστά, αλλά εκτιμάται ότι πάνω από 3.5 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα των σκόπιμων και συστηματικών ενεργειών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Αυστραλία δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία λόγω της διπλωματικής σχέσης της με την Τουρκία.”Τους επόμενους μήνες θα είμαι σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή και με το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο για να διαμορφωθεί μια κίνηση για να τεθεί στη Γερουσία, και να ενθαρρυνθούν όλοι οι συνάδελφοι μου να την στηρίξουν

Αν δεν αναγνωρίσουμε αυτήν την ιστορία από φόβο μήπως προσβάλλουμε μια άλλη χώρα, που χαράσσουμε την γραμμή; Πότε είναι ένα γεγονός ή ένα ζήτημα αρκετά σοβαρό για μας για να αναλάβουμε τον κίνδυνο;

Είναι καιρός για την Αυστραλία για να επιλέξει μια θέση. Είτε αναγνωρίζουμε αυτές τις γενοκτονίας είτε τις αρνούμαστε. Αν δεν πάρει θέση για το θέμα αυτό, πρέπει να εξετάσουμε τι σημαίνει για την  χώρα μας », τόνισε ο γερουσιαστής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube