Weather Icon

Η Ευρώπη πρέπει να αντεπιτεθεί κατά των κερδοσκοπικών επιθέσεων των ΗΠΑ-ΗΒ

Η Ευρώπη πρέπει να αντεπιτεθεί κατά των κερδοσκοπικών επιθέσεων των ΗΠΑ-ΗΒ

του Webster G. Tarpley, Ph.D. 

Η κερδοσκοπική επίθεση από τις τράπεζες και τα παράγωγα (hedge funds) της Wall Street και του City του Λονδίνου έναντι των ευρωπαϊκών χωρών, των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ φτάνει πλέον σε ένα κρεσέντο. Η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση δεν προέρχεται κυρίως από τα βασικά οικονομικά μεγέθη, αλλά μάλλον αποτελεί μια κυνικά προγραμματισμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους
Αγγλοαμερικανούς χρηματοδότες, των οποίων η φιλοσοφία είναι η «παραδοσιακή ζητιανιά στον γείτονα».
Ο στόχος είναι να μετατοπιστεί το επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη στην ήπειρο της Ευρώπης, και αυτή η επιχείρηση έχει ήδη εν μέρει πετύχει. Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη εξάγουν τη δική τους κρίση παραγώγων μέσα στην ΕΕ, με τη χρήση συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνων αθέτησης (credit default swaps), διεφθαρμένων οίκων αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου, και ολόκληρη την πανοπλία των βρώμικων οικονομικών κόλπων τους. Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με μια ομαλή λειτουργία των αγορών, έχουμε να κάνουμε με έναν ολικό οικονομικό πόλεμο.

Οι ζόμπι τραπεζίτες της Wall Street στοχεύουν σε μια χαοτική διάλυση του ευρώ με την πρόθεση να αγοράσουν τη γηραιά ήπειρο σε τιμές διάλυσης. Τα τσακάλια του City του Λονδίνου επιδιώκουν να συνθλίψουν το ευρώ ως μέσο για να δώσει νέα πνοή στην ετοιμοθάνατη βρετανική λίρα, συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι η Βρετανία είναι σε μεγαλύτερη πτώχευση από τη συντριπτική πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ. Οι Ανγγλοαμερικανοί ενεργούν επίσης για να καταστρέψουν το ευρώ ως πιθανό ανταγωνιστή του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα για την τιμολόγηση του πετρελαίου, τις δραστηριότητες των διεθνών δανειοδοτικών οργανισμών, και άλλες λειτουργίες. Το δολάριο είναι πλέον τόσο αδύναμο και ασταθές ώστε θα μπορεί να επιβιώσει μόνο μέσα από την πτώση όλων των εναλλακτικών νομισμάτων.

Λόγω της αλαζονείας και ηλιθιότητας των Ευρωκρατών και Ευρω-ολιγαρχών (Eurocrats and Eurogarchs) που κάθονται σήμερα στις Βρυξέλλες, και ιδιαίτερα λόγω της μονεταριστικής ανικανότητας του Τρισέ και των άλλων επισήμων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η δυσαρέσκεια έναντι του ευρώ και της ΕΚΤ αυξάνεται σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη.
Αλλά αυτοί που έχουν αρπάξει την υστερία αντι-Ευρώ πρέπει να αναρωτηθούν γιατί έχουν επιλέξει να προωθήσουν την καταστροφή του ευρώ, όταν το σχέδιο αυτό συμπίπτει πλήρως με την πρόθεση των αγγλοαμερικανικών χρηματοδοτών, οι οποίοι είναι σαφώς οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ευρώπης και της πολιτισμένης ανθρωπότητας γενικότερα. Πολλοί από τους ταραξίες αντι-Ευρώ δεν έχουν σκεφτεί συγκεκριμένα για το πού θα τους αφήσει στο τέλος η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας εκστρατείας τους. Είναι σίγουρα απερίσκεπτο και ανεύθυνο να προτείνουν την καταστροφή του ευρώ χωρίς να έχουν στο μυαλό μια βιώσιμη και συγκεκριμένη εναλλακτική λύση.

Η συνέχεια, στα αγγλικά, εδώ

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube