REAL TIME |

Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar 19 Σεπτεμβρίου 2011

Hackers εισβάλουν στην αμυντική υποδομή της Ιαπωνίας

Hackers εισβάλουν στην αμυντική υποδομή της Ιαπωνίας

Η εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries Ltd δέχτηκε πρόσφατη εξωτερική επίθεση από άγνωστους hackers και, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν υποκλαπεί απόρρητα δεδομένα στρατιωτικού περιεχομένου.


Η Mitsubishi Heavy Industries είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής του ιαπωνικού στρατού, έχοντας εξασφαλίσει περίπου το 25% των συνολικών δαπανών της χώρας σε αυτό τον τομέα. Η εταιρεία κατασκευάζει και πουλά στην ιαπωνική κυβέρνηση υποβρύχια, πυραυλικά συστήματα και εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι στόχος των hackers ήταν τα σχέδια για τα υποβρύχια της Mitsubishi Heavy Industries. Πρόκειται για συμβατικά υποβρύχια προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία ενσωματώνουν μια σειρά από “έξυπνες” λύσεις. Η προέλευση της επίθεσης παραμένει άγνωστη, οι υποψίες όμως πέφτουν στην Κίνα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη διατύπωση κατηγοριών.

Πηγή: Reuters

PC MAGAZINE

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube