REAL TIME |

Weather Icon

Συνδρομή των BRICS στην Ευρωζώνη;

Συνδρομή των BRICS στην Ευρωζώνη;

Κίνηση συνδρομής στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και καταπολέμηση του κινδύνου αναταραχών στις αγορές φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξετάζουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότιος Αφρική -η λεγόμενη ομάδα «BRICS».

Πιθανώς να ληφθεί σχετική απόφαση στο συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε χωρών στις 22 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε η βραζιλιανική Valor Economico, όπως μεταδίδει το Reuters.

H Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας δεν σχολίασε το δημοσίευμα για τη «μαζική αγορά» ομολόγων, αλλά η Μπραζίλια επιβεβαίωσε πως στις συζητήσεις της BRICS εξετάζονται τρόποι συνδρομής στην Ευρωζώνη.

Η ομάδα BRICS «πρόκειται να έχει διαβουλεύσεις, για το πώς μπορεί να διοργανωθεί η βοήθεια προς την ΕΕ, ώστε να μπορέσει να βγει από την τωρινή κατάσταση» δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκουΐντο Μαντέγκα.
http://www.tanea.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube