Weather Icon

Κούρδοι προς Ισραήλ: Ζητήστε συγνώμη για το ρόλο σας στην παράδοση του Άπο και μετά συζητάμε για συνεργασία.

Κούρδοι προς Ισραήλ: Ζητήστε συγνώμη για το ρόλο σας στην παράδοση του Άπο και μετά συζητάμε για συνεργασία.
Σάββας Καλεντερίδης
Είναι υπόδουλοι στους Τούρκους. Όσοι βγήκαν στα βουνά, επί σαράντα χρόνια κοιμούνται σε σπηλιές και θάμνους, πολεμούν, μάχονται εναντίον ενός υπέρτερου εχθρού. Έχουν πυρποληθεί τα χωριά τους, έχουν χάσει συγγενείς και φίλους, έχουν υποστεί βασανιστήρια, τους έχουν ταΐσει κόπρανα, έχουν βιαστεί οι μάνες και οι αδελφές τους από τους Τούρκους, δεν έχουν τίποτα… Παρόλα αυτά, διατηρούν ως κόρη οφθαλμού ένα πράγμα, την αξιοπρέπειά τους! Μπορούμε να πούμε το ίδιο και για μας τους Έλληνες και κυρίως για τους ηγέτες μας;

Το ηγετικό στέλεχος του Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, Μουράτ Καραγιλάν, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΡΚΚ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων FIRAT NEWS τα εξής:
Πρώτα απ’ όλα, δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι η Τουρκία, με την αποδοχή της εγκατάστασης του ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας στο Αμέντ (Ντιγιαρμπακίρ), ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλεια του Ισραήλ, αφού το συγκεκριμένο ραντάρ αυτό το σκοπό εξυπηρετεί.
Οι δηλώσεις και οι απειλές σε φραστικό επίπεδο της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ, μεταξύ άλλων, έχουν ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο, ακριβώς για να “σκεπαστεί” το γεγονός της εγκατάστασης του ραντάρ στην Τουρκία, που στρέφεται εναντίον του Ιράν και προστατεύει το Ισραήλ.
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία διεκδικεί το ρόλο που είχε μέχρι τώρα το Ιράν και μεταξύ άλλων επιδιώκει να παίξει σημαντικό ρόλο στην Παλαιστίνη. Όμως, πόσο πιστευτή μπορεί να γίνει η Τουρκία στη διεθνή κοινή γνώμη και στον μουσουλμανικό κόσμο, όταν τη στιγμή που κόπτεται για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, όταν κρατά υπόδουλους και διεξάγει πόλεμο εναντίον των δικών της Κούρδων;
 Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ισραήλ, θα ήθελα να πω τα εξής. Το ΡΚΚ πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ένα μεγάλο κίνημα που στηρίζεται σε αρχές. Στην περιοχή μας από τη μια πλευρά είναι οι διεθνείς δυνάμεις και από την άλλη οι καθεστωτικές δυνάμεις. Το ΡΚΚ ακολουθεί τον τρίτο δρόμο, το δρόμο της δημοκρατίας, των λαών και διεξάγει έναν αγώνα που διαρκεί σαράντα χρόνια. Ο πολύχρονος αυτός αγώνας, που στηρίζεται σε αρχές, δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκεφθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΡΚΚ εναντίον κάποιου κράτους.
Εμείς δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας ή χρησιμοποίησης του ΡΚΚ εναντίον της Τουρκίας. Αν όμως το έκανε, είναι λάθος του. Το ΡΚΚ, όπως είναι φυσικό, είναι ανοικτό σε συνεργασίες, πάντα με βάση τις δικές του αρχές. Όμως το ΡΚΚ δεν είναι ένα κίνημα που θα επιτρέψει στο οποιοδήποτε κράτος να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν εναντίον ενός άλλου κράτους.
Πάντως, σε περίπτωση που το Ισραήλ θέλει να συνάψει σχέσεις με το ΡΚΚ, πρώτα θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το ρόλο που έπαιξε στη σύλληψη μέσω μιας διεθνούς συνωμοσίας του ηγέτη του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και της παράδοσής του στους Τούρκους. 
Θα θέλαμε να δηλώσουμε επί πλέον ότι το ΡΚΚ δεν έχει ανάγκη από στρατιωτική εκπαίδευση ή στρατιωτικό εξοπλισμό. Το ΡΚΚ διαθέτει βαθειά στρατιωτική γνώση και εμπειρία και το επίπεδο εκπαίδευσης των δυνάμεών του είναι πολύ υψηλό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube