Weather Icon

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από Μαρτένς

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από Μαρτένς


Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς για τις «άνευ προηγουμένου», όπως τις χαρακτηρίζει, απειλές Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την εκμετάλλευση από την Κυπριακή Δημοκρατία κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νοτιότερο τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την αμερικανική εταιρία Noble Energy.

«Είμαι κατάπληκτος από τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

Η Τουρκία, τονίζει, «υποψήφια προς ένταξη χώρα, πρέπει να απέχει από την εκτόξευση απειλών κατά ενός κράτους μέλος της ΕΕ, οι οποίες επίσης υπονομεύουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ».

«Δεν χρειάζεται να πω ότι η Κύπρος αποτελεί έναν ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ως τέτοιος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μάρτενς.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24366

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube