Γενικά θέματα 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρά Κνέσετ κατά Τουρκίας: Υποθάλπουν την τρομοκρατία!

Πυρά Κνέσετ κατά Τουρκίας: Υποθάλπουν την τρομοκρατία!

Όπως όλα δείχνουν, ο «πόλεμος» (αναρωτηθήκαμε αν τα εισαγωγικά θα πρέπει να μπουν ή όχι) Τουρκίας – Ισραήλ μόλις άρχισε. Και ένα κράτος μερικών δεκάδων ετών ζωής με αίσθηση πανταχόθεν απειλής σαν το εβραϊκό κράτος, δεν χρειάζεται και πολύ για να κινητοποιήσει ότι μηχανισμούς διαθέτει με σκοπό την υπεράσπισή του, καθώς οι ανοχές που διαθέτει σε σχέση με άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου, είναι σαφώς περιορισμένες…


Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ Ντάνι Ντάνον, μετά τις απειλές Νταβούτογλου κατά της χώρας του, ξιφούλκησε με πρωτοφανή ευθύτητα και αγριότητα σε βάρος της Τουρκίας, μιας χώρας η οποία αποτελεί πλέον πολυεπίπεδη απειλή εθνικής ασφαλείας.

Με λίγα λόγια, ο Ντάνον κατήγγειλε «άξονα» Άγκυρας – Τεχεράνης με αντι-εβραϊκά χαρακτηριστικά: Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!

«Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η Αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post. Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) αντανακλά την πραγματική εικόνα η οποία έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στο συλλογικό υποσυνείδητο για την Τουρκία…

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τον τρόπο αυτό με τη Συρία! «Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια, συνεχίζει η επιστολή του Ντάνον. Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του ο Ντάνον.

Το άμεσο μέλλον χρήζει πολύ προσεκτικής παρακολούθησης και ανάλυσης, αφού οι σχέσεις των δυο χωρών στη συγκεκριμένη γεωπολιτική γωνιά του πλανήτη, θα επηρεάσει καθοριστικά το ισοζύγιο ισχύος στη κρίσιμη για της παγκόσμιες ισορροπίες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
http://www.defence-point.gr/news/?p=18652 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube